KERAMISTE DONNIE

porseleinen schaal met Donnie in atelier

“Draaien is voor mij, wat voor een ander yoga of meditatie is!”

Keramiste Donnie:

Actie, beweging, speelsheid, creativiteit en vrijheid zijn zomaar een paar woorden die in me opkomen als ik aan de persoon Donnie denk. Het kind in haar is altijd blijven leven. Was het oorspronkelijk meer edelsmeden en schilderen waar ze zich in uit kon leven, dat veranderde toen ze uiteindelijk weer in aanraking kwam met klei. Maakte zij als klein meisje al haar eerste theepotje van klei op school, haar passie voor vormgeving met het materiaal heeft ze pas vele jaren later ontdekt. Sindsdien is keramiek niet meer weg te denken uit haar leven. Dichtbij de natuur voelt zij zich thuis en het aardse van de klei, sluit daar perfect bij aan.

Met een kritische blik gaat ze op ontdekkingsreis en vind ze haar weg in de grenzeloze wereld van de keramiek. Met veel overgave en enthousiasme gaat ze de mogelijkheden die haar pad kruisen onderzoeken.

In haar relatief korte keramiekcarrière heeft ze tijdens de keramiekopleiding (NKO) te Gouda, van veel verschillende docenten mogen leren. Tot op de dag van vandaag blijft ze leergierig en wil ze zich verder ontwikkelen. Dankbaar is ze voor de kennis die ze ook na haar opleiding van veel inspirerende mensen heeft mogen ontvangen.

Om niet verdwaald te raken in het hele scala aan mogelijkheden, is haar focus komen te liggen op het werken met gietporselein en het maken van mallen. Tijdens de opleiding had het werken met ingekleurde klei ook al haar aandacht. Zij heeft van deze twee een mooie combi gemaakt en er haar eigen persoonlijke en unieke draai aan gegeven. In haar huidige werk komt dit alles samen tot een mooie eenheid.

Naast het werken met mallen, zit ze ook graag achter de draaischijf. Ze ontwerpt haar nieuwe modellen en draait urnen voor natuurbegraafplaatsen op de schijf. Ze vindt die afwisseling heel erg fijn en draaien is voor haar, wat voor een ander yoga of meditatie is.

Heeft u interesse in haar werk, dan kunt u na telefonische afspraak haar atelier bezoeken of u kunt ook een van de keramiekmarkten bezoeken waar zij haar werk presenteert.

Kijk voor actuele data keramiekmarkten op de pagina: Agenda Exposities.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer